Nieuws

apr
22

Stand van zaken SDE+ op 10 april 2014

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) is 1 april 2014 geopend. RVO heeft een nieuwe tabel gepubliceerd, met daarin de stand van zaken van 10 april 2014, van de aanvragen die zijn ingediend voor SDE+. De actuele stand kan inmiddels anders zijn. Het overzicht betreft de categorieŽn hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbare warmte ťn WKK en hernieuwbaar gas. De tabel is hier te bekijken. Het overzicht wordt iedere twee weken geactualiseerd, totdat het volledige budget voor 2014 aan projecten is toegekend.

Voor SDE+ 2014 is een budget van € 3,5 miljard beschikbaar om projecten te ondersteunen. De aanvragen worden nu inhoudelijk beoordeeld. Deze beoordeling kan ertoe leiden dat de budgetclaim wordt bijgesteld, onder andere als gevolg van afwijzingen. Sinds 1 april zijn er 14 aanvragen voor SDE-subsidie binnengekomen voor een totaal budget van € 130,7 miljoen.

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie SDE+ heeft als doel om op een kosteneffectieve manier stappen te zetten richting de Europese duurzame energie doelstelling van 14% in 2020.

Terug naar overzicht