Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
22

LEADER Overijssel vanaf 2 april open voor aanvragen

Met de nu ingevulde LEADER-paragraaf wil de provincie Overijssel bijdragen aan de plaatselijke ontwikkeling van plattelandsgebieden. Overijssel is voor LEADER in vier gebieden opgedeeld:

  • Noord Overijssel (Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle);
  • Noordoost Twente (Dinkelland, Losser, Oldenzaal, Tubbergen);
  • Salland (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte);
  • Zuidwest Twente (Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden).

Eventuele stedelijke gebieden van bovenstaande gemeenten komen niet in aanmerking voor ondersteuning.

Voor elk van de vier LEADER-gebieden is een Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) opgesteld, met daarin de doelen en criteria per gebied. Subsidie kan – variërend per gebied – worden aangevraagd door natuurlijke personen, rechtspersonen, samenwerkingsverbanden van rechtspersonen en/of ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid , en/of de (penvoerder van de) Lokale Actiegroep (LAG).

Subsidie kan worden aangevraagd voor projecten die passen binnen een LOS. Het gaat hierbij om projecten die ten goede komen aan de economische ontwikkeling, leefbaarheid en werkgelegenheid op het platteland, innovaties op agrarische bedrijven, de leefomgeving van de agrarische sector, jonge boeren en hun gezinnen.

De subsidie bedraagt normaliter maximaal 50% van de subsidiabele kosten en kan normaliter variëren van minimaal € 10.000 tot maximaal € 100.000. Per gebied kan hier in sommige gevallen echter van worden afgeweken.

Aanvragen kunnen van 2 april 2024 (9.00 uur) tot en met 31 december 2027 (vóór 17.00 uur) worden ingediend. Het te verdelen subsidieplafond bedraagt € 5.213.711,62, als volgt verdeeld over de vier gebieden:

  • Noord Overijssel: € 1.246.562,75;
  • Noordoost Twente: € 1.037.250,21;
  • Salland: € 777.397,66;
  • Zuidwest Twente: € 2.152.501.

Terug naar overzicht