Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
22

€ 4 miljoen voor uitrol voorbeelden innovatieve verpleegkundige

De oproep, 'Innovatieve verpleegkundige en verzorgende passende zorg: goede voorbeelden', is gericht op het beschrijven, evalueren én onderzoeken van goede voorbeelden van geïmplementeerde verpleegkundige en verzorgende passende zorginnovaties op mogelijke toepassingen binnen andere zorgorganisaties en sectoren van de gezondheidszorg.

Aanvragen kunnen worden ingediend door samenwerkingsverbanden in de sector verpleging en verzorging. Het samenwerkingsverband bestaat uit minimaal één Nederlandse onderzoeksorganisatie in de zin van het EU staatssteunrecht en één of meerdere Nederlandse zorginstellingen, aangevuld met één of meerdere (publiek gefinancierde) Nederlandse onderwijsinstellingen. De formele hoofdaanvrager en bestuurlijk verantwoordelijke van de subsidieaanvraag is een Nederlandse zorginstelling óf Nederlandse onderzoeksorganisatie. De bestuurlijk verantwoordelijke is van dezelfde organisatie als de hoofdaanvrager.

Het totale beschikbare subsidiebudget in deze subsidieronde bedraagt € 4 miljoen. De aan te vragen subsidie bedraagt per subsidieaanvraag maximaal € 325.000 (inclusief btw) en de looptijd van de projecten is maximaal 36 maanden. Er worden maximaal tien projecten gehonoreerd. Projectgroepen hebben de mogelijkheid om, bij positieve resultaten van het project en met aanvullende (nog aan te vragen) subsidie, andere instellingen bij het implementeren van de onderzochte interventie te begeleiden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadlines zijn: 6 juni 2024 (indienen projectidee) en 16 januari 2025 (uitgewerkte subsidieaanvraag).

Terug naar overzicht