Nieuws

mrt
22

Overijssel publiceert subsidieplafonds voor Small Business Innovatieregeling Twente en Living Lab

De provincie Overijssel heeft een wijziging gepubliceerd van een tweetal subsidieplafonds binnen paragraaf 6.3. Innovatiedriehoek. Deze paragraaf is onderdeel van het Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel 2017. Het subsidieplafond voor 2017 voor paragraaf 6.3.2 (Innovatiedriehoek - Small Business Innovatieregeling Twente) wordt met € 300.000 verhoogd tot € 400.000. Het subsidieplafond voor paragraaf 6.3.3 (Innovatiedriehoek - Living lab) is vastgesteld op € 750.000.

Deze verhoging betreft de lopende aanvragen van dit jaar.

 

De Subsidie Small Business Innovatie Regeling Twente is bedoeld om zicht te krijgen op innovatieve oplossingen voor een vraagstuk. Indien er sprake is van een haalbaarheidsonderzoek als onderdeel van de marktoriëntatie dan moet deze zicht geven op de innovatie en de technische, economische en organisatorische haalbaarheid. Indien er sprake is van een ontwikkel- en testfase, dan moet de innovatie worden getest in een realistische omgeving, waarbij de eindgebruiker en de beoogde launching customer zijn betrokken.

 

De subsidie Living Lab is bedoeld voor organisaties, om een proeftuinfaciliteit in de Innovatiedriehoek mee uit te voeren. Een proeftuinfaciliteit is een open innovatie-omgeving voor het testen van nieuwe of vernieuwende producten of diensten die zich in het ontwikkelstadium bevinden.

Terug naar overzicht