Nieuws

mrt
22

Genomineerden voor Partners voor Water Award 2017 bekendgemaakt

Op donderdag 13 april wordt tijdens Waterproof 2017 voor de derde keer de Partners voor Water Award uitgereikt. De Award gaat naar het meest inspirerende project dat (deels) door ondersteuning van Partners voor Water tot stand kwam. De drie genomineerden zijn gekozen uit de tientallen projecten die in de afgelopen zes jaar met steun van het programma Partners voor Water 3 (2010-2015) een bijdrage hebben geleverd aan het oplossen van de wereldwaterproblematiek.

Waterproof 2017 vindt plaats op 13 april in de Fabrique te Maarssen. Deelname is gratis. De capaciteit is beperkt, deelname gaat op volgorde van inschrijving. 

 

In 2016 is een nieuw programma van start gegaan. Het programma Partners voor Water 2016-2021 richt zich op het bundelen van krachten om de internationale positie van de Nederlandse watersector (overheid, bedrijfsleven, kennisinstituten en NGO’s) te verbeteren en zo een bijdrage te leveren aan de wereldwaterproblematiek. Onderdeel van het programma is de Subsidieregeling waterveiligheid en waterzekerheid stedelijke delta's. Doel van deze regeling is het stimuleren van de inzet van vernieuwende Nederlandse kennis en kunde ten behoeve van waterveiligheid en waterzekerheid in stedelijke delta's en toeleverende systemen in het buitenland. Er kan subsidie worden verstrekt voor een pilotproject, demonstratieproject of haalbaarheidsstudie. De eerstvolgende tender is geopend van 3 juli tot en met 15 september 2017. 

Terug naar overzicht