Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
22

Regeling landbouwtelling en gecombineerde opgave 2024

De bij deze regeling gepubliceerde vraagstelling vormt de grondslag om in 2024 gecombineerd de opgave te doen voor:

  • de landbouwtelling op grond van de Landbouwwet;
  • de opgave gebruik gewaspercelen op grond van het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet;
  • de aanmelding en aanvraag op grond van de Uitvoeringsregeling GLB 2023 voor het aanvraagjaar 2024;
  • de aangifte van de CO2-jaarvracht van glastuinbouwbedrijven op grond van de Wet milieubeheer;
  • de opgave voor aanspraak op betalingen uit het Diergezondheidsfonds op grond van de Wet dieren;
  • de opgave van het jaarlijkse productieschema voor biologisch geteelde gewassen;
  • het verstrekken van informatie in het kader van steunregelingen die onderdeel zijn van hoofdstuk 5 van de Regeling Europese EZK- en LNV-subsidies 2021.

De landbouwtelling heeft twee doelen: het verzamelen van gegevens ten behoeve van statistiek en ten behoeve van beleidsontwikkeling en -monitoring. Het is van belang dat de minister beschikt over correcte en actuele gegevens per bedrijf in de land- en tuinbouw. Om de regeldruk te beperken wordt het principe van éénmalig inwinnen en meervoudig gebruik waar mogelijk toegepast. Aangeschreven landbouwers worden met stuurvragen door het elektronische formulier geleid en hoeven zodoende alleen die onderdelen in te vullen die op hen van toepassing zijn.

Gegevens uit de gecombineerde opgave worden verzameld ten behoeve van statistisch en beleidsmatig inzicht, het aanvragen van bepaalde subsidies en/of inkomenssteun, in gevallen voor handhavingsdoeleinden evenals om adequaat te kunnen handelen ten tijde van crises.

De gecombineerde opgave kan worden ingediend via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De gecombineerde opgave kan worden ingediend van 1 maart tot en met 15 mei 2024.

De Regeling landbouwtelling en gecombineerde opgave 2024 is te vinden op: https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2024-5331.html

Terug naar overzicht