Nieuws

feb
22

Nieuw fonds ter ondersteuning makers actief in de Limburgse creatieve en culturele sector

Cultuur in Bedrijf Limburg heeft het Cultuur Innovatie Fonds Limburg (CIFL) gelanceerd.

Doel van dit nieuwe fonds is het ondersteunen van cultuurmakers die getroffen worden door de coronacrisis maar niet in aanmerking komen voor de steunmaatregelen van de rijksoverheid.

CIFL is een tijdelijk noodfonds dat is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, diverse gemeenten, het Elisabeth Strouven Fonds, Cultuurregio Noord-Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Pop in Limburg en de provincie Limburg.

In aanmerking komen makers (zzp’ers of eenmanszaken) die actief zijn in de Limburgse creatieve en culturele sector. Het kan bijvoorbeeld gaan om regisseurs en acteurs, vormgevers, choreografen, dansers, urban arts professionals, musici maar ook designers, fotografen, architecten en beeldend kunstenaars.

Subsidie kan worden verstrekt voor projecten die passen bij ‘het nieuwe nu’. Het kan bijvoorbeeld gaan om projecten die het publiek on- en offline kan beleven, speciaal werk voor bijzondere doelgroepen of design en productontwikkeling met duurzame en circulaire materialen.

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten tot een maximumbedrag van € 5000.

Aanvragen kunnen van 1 maart 2021 tot en met 30 november 2022 worden ingediend bij Cultuur in Bedrijf Limburg.

Zie voor meer informatie: https://www.cultuurfonds.nl/nieuwsbericht/cultuur-innovatie-fonds-limburg-gestart-voor-behoud-creativiteit

Terug naar overzicht