Nieuws

feb
22

ING en EIB investeren € 300 miljoen in groene scheepvaart

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een overeenkomst ondertekend met de ING voor een nieuwe kredietfaciliteit van in totaal € 300 miljoen. Dit bedrag is bedoeld om investeringen in de groene Europese scheepvaart te ondersteunen. De overeenkomst moet ervoor zorgen dat sponsors van groene en duurzame projecten in de maritieme transportsector kunnen profiteren van gunstige financiële voorwaarden.

De kredietfaciliteit is beschikbaar voor klanten die geïnteresseerd zijn in Europese projecten met een groen innovatie-aspect, zoals de bouw van nieuwe schepen of modernisering (retrofitting) van bestaande schepen, en geldt voor de binnenvaart en de zeescheepvaart.

 

De investering wordt gedaan onder het Green Shipping Guarantee (GSG) Programme. Dit programma wordt ondersteund door het “Connecting Europe Facility” (CEF) schuldinstrument van de EU, en het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). GSG is ontworpen voor algemene vlootvernieuwing, maar ook voor het retrofitten met duurzame technologie (zoals LNG, ballastwater, energie-efficiëntie, etc.).

 

EIB Intermediated Loans is een kredietprogramma van de Europese Investeringsbank (EIB) voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het maximale bedrag per lening waarvoor de korting geldt is € 12,5 miljoen. De overige voorwaarden zijn per intermediair verschillend. U kunt uw aanvraag indienen via een intermediair. Klik hier voor het overzicht van deelnemende banken in Nederland. 

Terug naar overzicht