Nieuws

feb
22

100 vouchers vanuit de Gelderse Groeiversneller toegekend

Sinds begin 2017 ondersteunt de provincie Gelderland MKB-ondernemers die willen groeien in omzet en werkgelegenheid. De Groeiversneller richt zich zowel op startende MKB-ondernemers (start-ups) als op ervaren MKB-ondernemers (scale-ups). Oost NL is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Groeiversneller en ondersteunt samen met de intermediaire organisaties in Gelderland de ondernemers met kennis en netwerk. De leningen binnen het programma worden door partner Qredits verstrekt. 

Op basis van de door u ingevulde quickscan kijkt Oost NL of uw groeiplan in aanmerking komt voor ondersteuning via De Groeiversneller. U bepaalt daarna in samenspraak met de adviseur van Oost NL welke route u kiest voor het realiseren van het groeiplan voor uw onderneming. Dit kan uit verschillende stappen bestaan:

 • voor het vinden van een externe expert kunt u kijken op www.ondernemengelderland.nl of u maakt gebruik van een expert uit uw eigen netwerk;
 • als financiering via De Groeiversneller mogelijk is, kunt u in aanmerking komen voor een voucher of een lening. De Groeiversneller biedt de volgende financiële middelen aan:
   • een voucher waarmee u een (tijdelijke) coach kunt inhuren of expertise voor marktonderzoek, organisatie- of financieel advies of specifieke kennis van techniek kunt inkopen,
   • een lening tot maximaal € 75.000, deze is alleen beschikbaar voor start-ups,
   • een lening tot maximaal € 225.000, waarbij minimaal 50% cofinanciering door de onderneming is vereist.

Terug naar overzicht