Nieuws

feb
22

Flevoland organiseert POP3-festival

Op 8 maart 2017 organiseert de provincie Flevoland het POP3-festival. Met een gevarieerd programma wil de provincie de subsidieregelingen binnen het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3), die in de periode van 2014-2022 worden opengesteld en de aan het programma gekoppelde thema’s, onder de aandacht brengen. Doel is om agrariërs en andere ondernemers uit de agro-foodketen te inspireren en aan te zetten tot het ontwikkelen van innovatieve projecten.

Samen met zo'n 20 partnerorganisaties uit of gelieerd aan de agro-foodketen biedt de provincie een inhoudelijk zeer volwaardig programma aan. Naast informatie over de regelingen, zullen tijdens het festival inspirerende presentaties, demonstraties van innovaties en praktijkvoorbeelden uit de Flevolandse agro-foodketen worden gegeven. Er zal ruimte zijn om te netwerken en in gesprek te gaan over de mogelijkheden om de agrofoodsector duurzaam te ontwikkelen.

 

De komende jaren is er ruim € 11 miljoen beschikbaar voor investeringen in de Flevolandse agrarische sector. Deze middelen worden via het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma POP3 beschikbaar gesteld voor ontwikkelingen in de agrarische sector in Flevoland. Agrariërs en andere ondernemers in de sector kunnen in aanmerking komen voor een subsidie, als ze een aanvraag indienen voor één van de maatregelen binnen het programma.

 

Aanmelden voor het POP3-festival, dat gehouden wordt bij Op d’n Akker in Nagele, kan tot en met 3 maart.

Terug naar overzicht