Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
22

Hersenstichting komt met nieuwe regeling en openstelling

Vervolgsubsidie Richting toepassing
De nieuwe financieringsvorm betreft de Vervolgsubsidie Richting toepassing. Met deze subsidie wil de Hersenstichting onderzoekers die bij de stichting positieve onderzoeksresultaten behaald hebben, de mogelijkheid bieden voor vervolgfinanciering. Het uiteindelijke doel van de subsidie is om positieve onderzoeksresultaten sneller en doelgerichter richting toepassing in de (zorg)praktijk te brengen.

De vervolgsubsidie legt de nadruk op valorisatie en implementatie. Het doel is niet alleen om baanbrekend onderzoek te financieren, maar ook ervoor te zorgen dat de resultaten daadwerkelijk hun weg vinden naar de (zorg)praktijk. Doel is dat de impact van het onderzoek niet beperkt blijft tot academische kringen, maar daadwerkelijk bijdraagt aan behandelingen voor hersenaandoeningen.  Bij het toekennen van de vervolgsubsidie wordt gekeken naar zowel lopende als afgeronde projecten die deels of volledig door de Hersenstichting zijn gefinancierd én positieve resultaten hebben behaald. Afgeronde projecten komen dus ook in aanmerking, maar moeten minder dan vijf jaar oud zijn. Tot slot moet het project een focus hebben op onderzoek en innovaties die:

  • hersenaandoeningen kunnen genezen;
  • hersenaandoeningen kunnen stoppen, vertragen of weer in balans brengen;
  • de klachten kunnen verminderen en/of het functioneren verbeteren of de context optimaliseren voor mensen met een hersenaandoening.

Indiening van een projectidee voor deze vervolgsubsidie kan alleen op uitnodiging door de Hersenstichting. De vervolgsubsidie wordt alleen verleend aan Nederlandse kennisinstellingen (universiteiten, academische ziekenhuizen en hogescholen die in Nederland gevestigd zijn).”¯

Zie voor meer informatie: https://www.hersenstichting.nl/subsidies/vervolgsubsidie-richting-toepassing/

Van der Sar-Sport en Beweegsubsidie
Het doel van de Van der Sar-Sport en Beweegsubsidie is het ondersteunen van initiatieven die als doel hebben om meer mensen met een hersenaandoening de mogelijkheid te bieden te (blijven) bewegen door middel van het creëren van toegankelijk en aangepast aanbod. Dit geldt voor beweeginitiatieven in de breedste zin van het woord.

In aanmerking komen sportverenigingen, stichtingen, sportscholen, zwembaden, bedrijven en patiëntgroepen of -platforms die zich inzetten voor het in beweging krijgen én houden van mensen met een hersenaandoening. De aanvrager(s) kunnen ook meerdere organisaties zijn die hun krachten willen bundelen om meer impact te genereren.

Subsidie kan worden verstrekt voor het vernieuwen, versterken en/of verbeteren van het aanbod. Het project mag al langer bestaan, en er moet een intentie zijn om de activiteiten op langere termijn voort te zetten. Het is een pre wanneer het project/initiatief hersenaandoening-overstijgend is (en dat de activiteiten dus niet gericht zijn op één specifieke doelgroep).

De subsidie bedraagt maximaal € 5000. Als twee organisaties samen de aanvraag doen is de subsidie normaliter maximaal € 10.000. Samenwerkingsverbanden kunnen echter in overleg een bedrag hoger dan € 10.000 aanvragen.

Aanvragen kunnen dit jaar van 22 januari 2024 tot en met 18 maart 2024 worden ingediend.

Terug naar overzicht