Nieuws

jan
22

Nieuwe ronde ZonMw Open Competitie gaat 20 februari van start

De tweede ronde van het programma ZonMw Open Competitie gaat 20 februari 2020 pas open in plaats van de eerder door ZonMw aangekondigde 23 januari 2020.

De deadline voor de eerste fase van projectideeƫn wordt ook vier later dan eerder gemeld, namelijk 16 april 2020. De deadline voor het indienen van de uitgewerkte aanvragen (fase 2) verschuift mee naar 15 september 2020. De belangrijkste reden voor de aanpassingen in de planning is een inhoudelijke aanscherping van de subsidieoproep, zo meldt ZonMw.

Met de ervaring van de eerste ronde wil ZonMw de tweede ronde dus aanscherpen, onder andere op gebied van kennisbenutting en participatie. Dat betekent ook dat aanvragers uit de eerste ronde die opnieuw willen indienen, hun aanvragen op een paar punten moeten aanpassen. Zij krijgen binnenkort te horen of hun project uit de eerste ronde van de ZonMw Open Competitie financiering zal ontvangen.

Door het verschuiven van de data met vier weken krijgen aanvragers die geen financiering ontvangen uit de eerste ronde, ruimer de kans hun aanvraag aan te passen voor eventuele herindiening.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/nieuwe-ronde-zonmw-open-competitie-start-op-20-februari-2020/

Over het programma
Het programma ZonMw Open Competitie heeft als doel ruimte te creƫren voor nieuwsgierigheidsgedreven (grensverleggende) fundamentele wetenschap van excellente kwaliteit.

Het programma stelt zogeheten 'team science' hoog in het vaandel en biedt excellente onderzoeksgroepen de gelegenheid tot vernieuwing van hun onderzoekslijnen die bijdragen aan gezondheidsonderzoek. Hierbij is een belangrijke eis dat ze nieuwe samenwerkingen tot stand brengen tussen onderzoeksgroepen van verschillende onderzoeksinstellingen.

Terug naar overzicht