Nieuws

jan
22

Inschrijving Medische Inspirator prijs 2019 open

Bij ZonMw kunnen tot en met 16 april 2019 aanvragen worden ingediend voor de Medische Inspirator prijs 2019, een stimuleringsprijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoeker, en bij voorkeur met zorgverleners en ondernemingen. De prijs is bedoeld voor de financiering van een (onderzoeks)project waarin de onderzoeksbehoefte van patiënten centraal staat en samen met de patiënt wordt gerealiseerd. De winnaar ontvangt € 100.000.

Voor de nummers 2 en 3 wordt respectievelijk € 50.000 en € 25.000 beschikbaar gesteld. De looptijd voor een onderzoeksproject is maximaal 12 maanden. 

 

Essentieel is dat het om een inspirerende samenwerking en een innovatief voorstel gaat. De Medische Inspirator prijs heeft de volgende doelstellingen:

  • Duurzame en evenwichtige samenwerking tussen patiënten, patiëntenorganisaties en onderzoekers bewerkstelligen;
  • Hoge mate van co-creatie met patiënt en patiëntenorganisatie: meebeslissen en meewerken in alle fasen van het onderzoeksproject;
  • Het stimuleren van de ontwikkeling van innovatieve medische producten waar patiënten behoefte aan hebben;
  • Groot communicatiebereik om een zo breed mogelijk publiek te betrekken, kennisdeling met de doelgroep (en het brede publiek) en als inspiratie en bewustwording van de haalbaarheid en het belang van de samenwerking.

De Medische Inspirator prijs wordt beschikbaar gesteld vanuit het programma Medische Producten: Nieuw en Nodig (MPNN). Doel van het programma MPNN is onderzoek, naar die producten waar patiënten behoefte aan hebben, te versnellen. 

Terug naar overzicht