Nieuws

jan
22

Instandhoudingssubsidie (Brim) 2015 binnenkort geopend voor aanvragen

Vanaf 1 februari tot en met 31 maart kunnen eigenaren van beschermde monumenten Brim-subsidie aanvragen voor 2015. Dit jaar is er 50,5 miljoen beschikbaar, waarvan 44,7 bestemd is voor gebouwde monumenten, 5 miljoen voor groene monumenten (parken, tuinen) en 800.000 voor archeologische monumenten. Op 31 augustus 2015 zal bekend zijn welke aanvragen gehonoreerd worden.

Het indienen van de aanvragen verloopt via een nieuwe, online module. Hierbij wordt de eigenaar van het monument stapsgewijs door de aanvraag heen geholpen, met informatie op maat. Alle gevraagde gegevens kunnen in één keer digitaal worden verzonden. Indien nodig, kunnen medewerkers van de InfoDesk hierbij helpen. De infodesk is zowel telefonisch als per e-mail te bereiken.

De instandhoudingssubsidie wordt verstrekt aan eigenaren van beschermde monumenten met uitzondering van woonhuizen. Voor woonhuizen kan een lening worden aangevraagd. Decentrale overheden en professionele organisaties voor monumenten komen wel in aanmerking voor subsidie voor hun woonhuizen.

Terug naar overzicht