Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
21

Brabant wijzigt regeling economie, kennis en talentontwikkeling

Wijziging paragraaf 1
De openstelling van deze paragraaf is met bijna twee jaar verlengd tot en met 17 december 2025 (was 31 december 2023). In het kader van deze paragraaf kunnen mkb-ondernemingen subsidie aanvragen voor projecten gericht op het geven van een advies door een expert over het verhogen van de datamaturiteit. De subsidie bedraagt € 1000 voor een eendagsadvies, dan wel € 500 per adviesdag bij een meerdaagsadvies tot een maximum van € 4000.

Wijzigingen paragrafen 2 en 3
In deze paragrafen zijn enkele technische wijzigingen doorgevoerd, maar ook enkele kleine inhoudelijke aanpassingen met betrekking tot de vereisten en de niet-subsidiabele kosten. Samenwerkingsverbanden kunnen bovendien voortaan niet meer zelfstandig een subsidieaanvraag indienen voor paragraaf 2. Samenwerkingsverbanden kunnen nog wel subsidie aanvragen via een penvoerder.

Op basis van paragraaf 2 kunnen mkb-ondernemingen subsidie aanvragen voor projecten gericht op het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten of productieprocessen. De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten en kan variëren van minimaal € 25.000 tot maximaal € 45.000 per project.

Op grond van paragraaf 3 kunnen zogeheten startup mkb-ondernemingen subsidie aanvragen voor projecten gericht op het uitvoeren van haalbaarheidsprojecten ten behoeve van het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten of productieprocessen. De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten en kan variëren van minimaal € 2500 tot maximaal € 15.000 per project.

Terug naar overzicht