Nieuws

dec
21

Energielijst 2019 voor de Energie-investeringsaftrek EIA gepubliceerd

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft een wijziging voor de Uitvoeringsregeling energie-investeringsaftrek EIA gepubliceerd. In bijlage 1 bij deze wijziging is de Energielijst voor 2019 opgenomen. De lijst wordt jaarlijks aangepast aan de stand van de techniek. De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming.

Als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft dat aan de energieprestatie-eisen voldoet, mag een extra bedrag van het investeringsbedrag ten laste worden gebracht van de winst. Dit percentage wordt met ingang van 1 januari 2019 verlaagd. In 2018 geldt een percentage van 54,5%, in 2019 is dat 45%. Met de EIA krijgt een ondernemer dan gemiddeld 10% (netto) van het investeringsbedrag terug van de belastingdienst. 

 

In de toelichting bij de regeling worden tweeëntwintig wijzigingen in de lijst ten opzichte van 2018 beschreven. De Energielijst 2019 wordt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ook nog in brochurevorm en online beschikbaar gesteld. 

Terug naar overzicht