Nieuws

nov
21

Zuid-Hollandse vouchers Smart Manufacturing beschikbaar

SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) stelt vouchers beschikbaar voor maakbedrijven in de provincie Zuid-Holland die aan de slag willen met slimme maaktechnologie. SMITZH biedt twee soorten vouchers: voor een haalbaarheidsonderzoek of een kiemproject. Beide vouchers dekken 50% van de kosten, tot maximaal € 10.000 voor een haalbaarheidsonderzoek en ten hoogste € 30.000 voor een kiemproject.

Voor de Haalbaarheidsvouchers is € 120.000 beschikbaar, voor Kiemprojecten € 270.000. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend tot dat de budgetten zijn uitgeput en worden behandeld op volgorde van binnenkomst (first-come-first-serve).

 

De Haalbaarheidsonderzoek voucher is bedoeld voor maakbedrijven die de haalbaarheid willen laten onderzoeken van toepassing van bestaande Smart Manufacturing technologie in een nieuw of bestaand discreet productieproces (productie van producten of onderdelen daarvoor). De Kiemproject voucher kan worden aangevraagd door bedrijven die op kleine schaal in de praktijk willen toetsen wat de technische en financiële haalbaarheid van de nieuwe technologie zijn voor een nieuw of bestaand discreet productieproces (productie van producten of onderdelen daarvoor).

 

SMITZH ondersteunt de Zuid-Hollandse maakindustrie en zijn technologische toeleveranciers bij het toepassen van Smart Manufacturing. De acht Zuid-Hollandse fieldlabs die samenwerken binnen SMITZH zijn ook onderdeel van het landelijke Smart Industry programma. Naast de loketfunctie biedt SMITZH workshops en masterclasses aan. Naast de vouchers voor haalbaarheidsstudies, kiemprojecten, is SMITZH ook bezig om om een voucherregeling op te zetten voor skillslabs.

Terug naar overzicht