Nieuws

nov
21

Jos Brink Prijs 2019 open voor nominaties

Tot en met 1 maart 2019 kunnen kandidaten genomineerd worden voor de Jos Brink Prijs. Deze bestaat uit twee prijzen: de Innovatie Prijs en de Oeuvre Prijs. De Jos Brink Prijs is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wordt tweejaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich inzet voor de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen.

Aan de Innovatie Prijs is een bedrag verbonden van € 1.000 en aan de Oeuvre Prijs € 10.000. De winnaars ontvangen ook een kunstwerk.

 

De Jos Bink Innovatieprijs is een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een persoon of organisatie, die zich op inspirerende wijze inzet of recentelijke heeft ingezet voor de verbetering van acceptatie en veiligheid van LHBTI's in de samenleving.

De Jos Brink Oeuvre Prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een fundamentele bijdrage heeft geleverd aan en zich over een langere periode heeft ingezet voor de verbetering van de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen, transgender personen en intersekse personen in de samenleving. Dat kan de Nederlandse samenleving zijn, maar ook de internationale samenleving.

 

De prijzen zullen op zondagmiddag 19 mei volgend jaar uitgereikt worden door de Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, cultuur en wetenschap.

Terug naar overzicht