Nieuws

nov
21

TheaterTekstTalent Stipendium weer geopend voor aanvragen

Het Cultuurfonds heeft verschillende stipendia, waarmee bijzonder talent kan worden beloond met een financiƫle toelage. De ontvanger krijgt met het geldbedrag de gelegenheid zich zakelijk of inhoudelijk verder in het vakgebied te te verdiepen. Er kunnen bepaalde werken worden gerealiseerd, die anders financieel niet haalbaar was geweest. Om het theater een impuls te geven, kunnen schrijvers tot en met 31 januari 2018 een TheaterTekstTalent Stipendium aanvragen.

Het stipendium bestaat uit twee bedragen: een bedrag van € 12.500, waarmee toneelschrijvers in staat worden gesteld een nieuw toneelstuk te schrijven en € 22.500 als startbijdrage voor de uitvoering van een geschreven stuk. De voorselectie van de inzendingen wordt gemaakt door een lezersgroep. De overgebleven inzendingen worden beoordeeld door een jury.

 

Het TheaterTekstTalent Stipendium wordt jaarlijks uitgereikt. In 2017 ontving Koen Caris het stipendium. Eerdere ontvangers waren Maaike Bergstra (2016) en Anna van der Kruis (2015).

Terug naar overzicht