Nieuws

nov
21

Fonds Podiumkunsten maakt nieuwe deadlines bekend voor 2018

Het Fonds Podiumkunsten heeft opnieuw indiendata voor het komende jaar bekendgemaakt. Het gaat om deadlines voor de Opdracht compositie of libretto en de Subsidie nieuwe makers. Beide mogelijkheden zijn in 2018 tweemaal aan te vragen. Er zijn nog geen nieuwe budgetten bekend.

Een instelling die een compositie en/of libretto wil laten maken door een specifieke muziekauteur, kan een subsidie opdracht compositie of libretto aanvragen, om zo de kwaliteit en de diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten te bevorderen en een publiek daarvoor te bereiken. Uiterste indiendata zijn 3 januari en 18 juli 2018. De aanvrager kan jaarlijks voor maximaal drie werken een vergoeding aanvragen.

 

De Subsidie nieuwe makers is bedoeld voor beginnende talentvolle makers, die zich in een langer lopend traject (maximaal twee jaar) willen ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals. De uiterste indiendata zijn op 17 januari en 29 augustus 2018. Per organisatie mogen per ronde maximaal drie aanvragen worden ingediend.

Terug naar overzicht