Nieuws

nov
21

Aanvraagprocedure SectorplanPlus gepubliceerd

Vanaf morgen gaat het aanvraagportal open voor het SectorplanPlus, een meerjarige subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor werkgevers in Zorg en Welzijn. Aanvragen voor de eerste tranche kunnen worden ingediend tot en met 5 december 2017. Vandaag is de aanvraagprocedure en programma van eisen voor de 1e tranche gepubliceerd.

De bij RegioPlus aangesloten werkgeversorganisaties in de betreffende regio zijn het 1e aanspreekpunt voor informatie en communicatie voor werkgevers.  

 

Opleidingsactiviteiten die vallen onder de activiteiten A tot en met E komen voor subsidie in aanmerking:

  • A) Kwalificerend Beroepsonderwijs: mbo beroepsbegeleidende leerweg (BBL);
  • B) Kwalificerend Beroepsonderwijs: hbo duaal;
  • C) Training en Opleiding: Lang (minimaal 16 dagen);
  • D) Training en ontwikkeling: middellang (5 tot en met 16 dagen);
  • E) Training en ontwikkeling: kortdurend (tot en met 5 dagen).

Het subsidiebedrag per organisatie voor aanvragen in de eerste tranche bedraagt maximaal € 2 miljoen. Voor kwalificerend onderwijs (activiteiten A en B) geldt een minimale deelname van 6 maanden met een maximale bijdrage van € 5.000 voor een periode van maximaal 2 jaar. 

Voor de opleidingsactiviteiten onder C, D en E is sprake van subsidie op basis van daadwerkelijk gemaakte subsidiabele kosten. De maximale vergoedingen zijn € 2.000 (activiteit C); € 750 (activiteit D) en € 250 (activiteit E) per traject.

 

Voor de aanvraagprocedure en programma van eisen, 1e tranche kunt u hier terecht.

Terug naar overzicht