Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
21

Pleidooi voor wetenschaps- en innovatiebudget in Europa ondersteund door NWO

NWO ondersteunt het pleidooi gericht aan de verantwoordelijke regeringsleiders voor voldoende extra investeringen in onderzoek en innovatie. NWO is lid van Science Europe, de koepel voor nationale organisaties voor wetenschappelijk onderzoek en deze benadrukt in een position statement het belang van adequate wetenschapsfinanciering voor onderzoek en innovatie binnen de EU.

Science Europe bracht de oproep uit voorafgaand aan een Europese top die 22 en 23 november aanstaande plaats zal vinden. Deze top zal zich wijden aan het vaststellen van de meerjarige Europese begroting inclusief Horizon2020, het volgende EU kaderprogramma voor onderzoek en innovatie. Voor een krachtige wetenschappelijke kennisbasis in de EU, is verhoging van investeringen in onderzoek en innovatie essentieel. Om oplossingen te kunnen genereren voor toekomstige maatschappelijke en economische uitdagingen, steunt NWO daarom het Commissievoorstel voor verhoging van het Horizon 2020 budget.

De Europese budgetten voor onderzoek en innovatie vormen een belangrijke financieringsbron voor Nederlands onderzoek. In de periode 2007-2010 heeft Nederland € 1,6 miljard van de totaal beschikbare € 24,5 miljard binnengehaald. Hiermee staan we op de zesde plek en hebben we ruim € 400 miljoen meer mogen ontvangen dan dat we bijgedragen hebben.

Terug naar overzicht