Nieuws

okt
21

Goedkeuring voor sectorplan transport en logistiek 2016-2017

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft groen licht gegeven voor de uitvoering van het nieuwe sectorplan voor de transport en logistiek. Met het plan willen de sociale partners de mobiliteit in de sector verbeteren, door de overgang van (dreigende) werkloosheid naar werk Ún van werk naar werk te vergemakkelijken. Dit sectorplan 2016-2017 wordt mede mogelijk gemaakt door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de sector SOOB. 
De uitvoering van het sectorplan is belegd bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Voor twee situaties moet het plan kansen bieden. Ten eerste zijn de gevolgen van de economische crisis nog zichtbaar door faillissement en ontslag. Daarnaast is er in sommige regio’s alweer meer vraag naar personeel en zelfs schaarste. Het doel van het plan is dus om zowel de mobiliteit van werknemers te ondersteunen als te anticiperen op de groeiende behoefte bij bedrijven aan nieuwe chauffeurs.
 
Eén van de maatregelen is dat de sector aan 2.000 mensen, die professioneel chauffeur willen worden, een diploma met een gegarandeerde baan biedt.

Terug naar overzicht