Nieuws

okt
21

EC: integratie sociale wetenschappen en geesteswetenschappen in Horizon kan beter

De Europese Commissie heeft het rapport 'Integration of Social Sciences and Humanities in Horizon 2020' uitgebracht. De publicatie behandelt projecten uit 2014. De Commissie concludeert dat de social sciences and humanities (SSH) goed worden ge´ntegreerd in Horizon 2020-projecten, maar dat er ruimte blijft voor verbetering. Met name binnen 'Societal Challenge 6' blijkt de integratie een succes, maar bij een derde van de projecten vond de integratie niet of onvoldoende plaats. 
Van de projecten binnen thema’s waarbij social sciences and humanities (SSH) als relevant zijn bestempeld, integreren de SSH in 40% van de gevallen goed in het project. De projectpartners die SSH-expertise meebrengen, worden bijvoorbeeld voldoende budget toebedeeld, zo oordeelt de Commissie. Van de projecten binnen deze thema’s heeft 26% ook daadwerkelijk expertise op het gebied van SSH in het team. De projectpartners die deze expertise meebrachten, ontvingen in totaal € 236 miljoen van de in totaal toegewezen € 1,1 miljard onder Horizon 2020.
 
Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Horizon 2020 is de opvolger van het Zevende Kaderprogramma (KP7) en loopt van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2020. Het programma is bestemd voor kennisinstellingen, bedrijven en individuele wetenschappelijke onderzoekers. Het biedt de mogelijkheid tot de financiering van een innovatief project, het aantrekken of behouden van onderzoekers, het versterken van uw internationale netwerk en het opdoen van nieuwe kennis en expertise.

Terug naar overzicht