Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
21

Derde ronde Woningbouwimpuls flink overtekend

Het aanvraagloket voor de derde ronde van de Woningbouwimpuls (WBI2020) is 18 september 2021 gesloten. Met 65 aanvragen voor in totaal € 361 miljoen is deze laatste ronde flink overtekend. Er is in totaal namelijk 'maar' € 250 miljoen beschikbaar.

De komende periode buigt een onafhankelijke toetsingscommissie zich over de aanvragen en brengt advies uit aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In december 2021 wordt vervolgens bekendgemaakt welke projecten een financiële bijdrage ontvangen, zo meldt BZK.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit de Woningbouwimpuls moeten de projecten aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals:

  • minstens de helft van het aantal woningen moet betaalbaar zijn; en
  • de woningbouw moet binnen drie jaar starten.


Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/09/21/65-aanvragen-derde-ronde-woningbouwimpuls

Over de Woningbouwimpuls
Het doel van de Woningbouwimpuls is gemeenten beter in staat te stellen om een bijdrage te leveren aan het inlopen van het woningtekort en het meerjarig hoog houden van de bouwproductie.

Met de Woningbouwimpuls draagt BZK bij aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen omdat ze een financieel tekort kennen. Het geld kan ingezet worden voor bijvoorbeeld de sanering van vervuilde grond, het uitplaatsen van bedrijven en het aanpassen van toegangswegen.

Terug naar overzicht