Nieuws

sep
21

Topteam HTSM presenteert HTSM Kennis en Innovatie Agenda 2018-2021

Het kabinet heeft onlangs een nieuw innovatiebeleid geformuleerd waarin maatschappelijke uitdagingen het uitgangspunt zijn voor missie-gedreven programma‚Äôs en projecten voor Nederland. Met de inzet van sleuteltechnologie√ęn biedt de nieuwe Kennis en Innovatie Agenda van de topsector HTSM een kader voor het vinden van innovatieve oplossingen in deze programmering.

In de HTSM-agenda zijn vijf maatschappelijke thema’s opgenomen: klimaat, duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en mobiliteit. Bij ieder thema wordt aangegeven hoe de sleuteltechnologieën van HTSM een bijdrage kunnen leveren. Ook laat de agenda zien hoe de publiek-private samenwerking in de topsector georganiseerd is, welke middelen daarvoor beschikbaar zijn, en wat nog moet worden ingevuld.

 

Net als voorheen ligt het fundament van de agenda in de HTSM roadmaps voor gezamenlijk onderzoek. Deze worden opgesteld door experts uit bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Klik hier voor inzage in de Kennis en Innovatie Agenda (KIA) 2018-2021. 

Terug naar overzicht