Nieuws

sep
21

€ 1,1 miljoen beschikbaar voor Gronings mooier en beter landschap

Vanaf 1 oktober a.s. kunnen bij de provincie Groningen aanvragen worden ingediend voor het herstel van landschap en natuur. De provincie stelt ruim €1,1, miljoen beschikbaar voor projecten in gemeenten in Noord- en Midden-Groningen. De deadline is 22 december 2017. De aanvraagprocedure verloopt via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Het budget wordt ingezet voor de aanleg en het herstel van verschillende landschapselementen, zoals wierden, dijken, natuurvriendelijke oevers, poelen en kolken. Bij voorkeur in combinatie met een aanpak die het leefgebied van plant- en diersoorten verbetert. Dit moet ervoor zorgen dat het landschap gaat herstellen, waardoor er een betere leefomgeving voor planten en dieren ontstaat. De gemeenten die in aanmerking komen zijn Zuidhorn, Winsum, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Bedum, Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl. 

 

In 2018 zal de derde fase van start gaan, waarin de andere gemeenten aan de beurt komen. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle gemeenten in de provincie aan bod komen. Hiervoor is gekozen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij bestaande verschillen tussen de meerdere gebieden.

Terug naar overzicht