Nieuws

aug
21

ZonMw-oproep lokale initiatieven aanpak eenzaamheid ouderen

Vanuit het ZonMw-programma Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO) is de nieuwe oproep 'Versterking aanpak eenzaamheid - Startende lokale initiatieven' opengesteld.

Op basis van de oproep kan subsidie worden verstrekt voor de ontwikkeling en uitvoering van een startend lokaal initiatief gericht op het voorkomen en verminderen van eenzaamheid bij ouderen boven de 75 jaar. Het gaat hierbij om het in de praktijk brengen van innovatieve lokale initiatieven die zich richten op sociale, existentiële of emotionele eenzaamheid. Het initiatief dient aanvullend en vernieuwend te zijn ten aanzien van het bestaande aanbod in de wijk/buurt.

De indienende partij moet een non-profit organisatie of een aanbieder van zorg, ondersteuning, welzijn of een burgerinitiatief zijn. Deze aanvragende partij moet samenwerken met minimaal één andere lokale organisatie. Minimaal één van de aanvragende organisaties staat in direct contact met de doelgroep.

De maximale subsidie is € 15.000 voor projecten met een looptijd van minimaal zes en maximaal negen maanden. Voor deze subsidieronde is totaal € 195.000 beschikbaar. Er dient minimaal 10% cofinanciering te worden bijgedragen (in cash of in kind).

Verplichte vooraanmeldingen kunnen tot en met 12 september 2019, 14.00 uur worden ingediend. De deadline voor het indienen van een uitgewerkte aanvraag is 8 oktober 2019, 14.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/versterking-aanpak-eenzaamheid-startende-lokale-initiatieven/

Terug naar overzicht