Nieuws

aug
21

SCI publiceert open oproep 'Ruimte voor ontwerpkritiek, reflectie en debat'

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) heeft de ‘Open Oproep Ruimte voor ontwerpkritiek, reflectie en debat’ gepubliceerd.

Het fonds roept bestaande en nieuwe initiatieven op voorstellen in te dienen voor een reeks activiteiten die op een kritische en innovatieve wijze reflecteren op de actuele ontwikkelingen binnen de ontwerppraktijk en de betekenis daarvan voor de samenleving duiden.

Om een relevante bijdrage te leveren aan de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen, is het van belang dat ontwerpende disciplines blijven reflecteren op de snelle ontwikkelingen binnen zowel de ontwerppraktijk als de samenleving. Platforms voor ontwerpkritiek, reflectie en debat zijn hiervoor cruciaal. Ze bieden ruimte en structuur voor professionele duiding, kennisdeling en discussie binnen het ontwerpveld. Hierdoor komen ‘ontwerpcommunities’ bij elkaar en wordt een breed publiek aangesproken.

Met deze open oproep wil het fonds vernieuwing en diversiteit binnen deze platforms aanmoedigen en meerdere perspectieven betrekken bij de duiding van actuele ontwerppraktijken. De activiteiten binnen de voorstellen dienen in ieder geval gericht te zijn op:

  • interactieve productie- en distributiemodellen die ontwerpers, critici, onderzoekers, gebruikers of opdrachtgevers bij elkaar brengen;
  • levendig debat waarin de beleving van ontwerp in het dagelijks leven wordt bevraagd met een breed en meerstemmig publiek;
  • wisselwerking tussen het organiseren van debat en het schrijven en publiceren van reflectie;
  • nieuwe multimediale werkvormen, nieuwe doelgroepen en verassende samenwerkingen.


In totaal is er een budget van € 150.000 beschikbaar. Het streven is hiervan minimaal drie en maximaal vijf voorstellen te selecteren voor ondersteuning.

Aanvragen kunnen tot en met 30 oktober 2019 online worden ingediend. De oproep wordt in 2020 herhaald.

Voor meer informatie zie: https://stimuleringsfonds.nl/nl/subsidies/open_oproepen/open_oproep_ruimte_voor_ontwerpkritiek_reflectie_en_debat/

Terug naar overzicht