Nieuws

aug
21

Mondriaan Fonds organiseert nieuwe ronde tijdelijke buitenlandateliers

Tot en met 2 oktober 2015 kunnen beeldend kunstenaars en bemiddelaars zich bij het Mondriaan Fonds aanmelden voor een werkperiode in een van de tijdelijke buitenlandateliers. Het fonds biedt in samenwerking met DutchCulture/Trans Artistsdesk in 2016 werkperioden aan in Libanon, AlbaniŽ en Zuid-Afrika. Het gaat om de ateliers: Ashkal Alwan (Beiroet), TICA (Tirana) en Joburg Now (Johannesburg).


Het Mondriaan Fonds wil met het aanbieden van de werkperioden kunstenaars en bemiddelaars in de gelegenheid stellen contacten op te bouwen of te versterken. Daarnaast kunnen zij in een andere omgeving en cultuur hun werk verdiepen en daarop reflecteren. Per atelier zijn de werkperioden als volgt:

Ashkal Alwan (Beiroet): 1 maart tot en met 31 mei 2016;
Joburg Now (Johannesburg): 1 januari tot en met 29 februari 2016 en 1 maart tot en met 31 mei 2016;
TICA (Tirana): 1 april tot en met 31 mei 2016.

Een speciale adviescommissie van het Mondriaan Fonds zal uit de inzendingen een voorselectie maken van maximaal drie kandidaten per atelier. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt door de directie van de verschillende plekken. Per atelier kan slechts één kunstenaar of bemiddelaar (of eventueel een duo) worden geselecteerd.

Terug naar overzicht