Nieuws

jul
21

West-Brabant komt met sectorplan voor onderhoudssector en logistiek

De Regio-West Brabant heeft, als één van de eerste regio’s in de derde tranche van de regeling, een sectorplan ingediend bij het Ministerie van SZW. Hierin zijn maatregelen en acties opgenomen, die de overgang bevorderen van werk of werkloosheid naar (ander) werk in hetzelfde of een ander beroep. Hiermee anticipeert de regio op een concrete vraag vanuit het bedrijfsleven: werkgevers bij Aviolanda verwachten namelijk een groot tekort van personeel in de luchtvaartonderhoud de komende jaren.

Met het sectorplan heeft West-Brabant de ambitie om 270 personen bij Aviolanda (onder meer bij Fokker Services) te plaatsen en 50 personen in de logistiek bij andere bedrijven in de regio. Gemeenten en UWV moeten zorgdragen voor de kandidaten, waarna werkgevers deze kandidaten aannemen. Werkgevers krijgen de helft van de opleidingskosten van het nieuwe personeel vergoed. De helft van de totale begroting van het sectorplan zal worden gefinancierd door het Ministerie van SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en de andere helft door werkgevers en gemeenten in West-Brabant. Bij toekenning zal het project starten op 1 januari 2016. De regio zal het sectorplan inzetten voor alle werkgevers en toekomstige werknemers in West-Brabant in de sectoren maintenance (onderhoud) en logistiek.

In het sectorplan werken de volgende partijen samen: NV REWIN (hoofdaanvrager), De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW, werkgeversvereniging), Werk en Vakmanschap, De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV, werknemersvereniging) en de Regio West-Brabant (RWB). Naast deze partijen zijn het regionale bedrijfsleven, gemeenten, het UWV, het ROC West-Brabant en de provincie Noord-Brabant betrokken bij het opstellen van het sectorplan.

Terug naar overzicht