Nieuws

jul
21

Filmfonds publiceert oproep 'Dutch Cross Over' voor artistieke bioscoopfilms

Met het programma Dutch Cross Over stimuleert het Nederlands Filmfonds de productie van Nederlandse artistieke crossover-films. Dit zijn auteursfilms die de potentie hebben om een bioscooppubliek in binnen- en buitenland te bereiken. Filmplannen voor Dutch Cross Over kunnen worden ingediend tot en met 22 september 2015. In aanmerking voor het programma komen productiemaatschappijen, die worden vertegenwoordigd door een producent. Per film bedraagt de maximale realiseringsbijdrage 800.000.

Zowel filmmakers die zich al internationaal hebben onderscheiden en de stap willen maken naar een groter publiek, als filmmakers die met eerdere films reeds een groot publiek wisten te bereiken in eigen land en de stap willen maken naar een internationaal podium komen in aanmerking voor een bijdrage.

De filmproductie moet gericht zijn op het bereiken van een cross over publiek in de Nederlandse bioscopen van 50.000 of meer, met de potentie zich ook internationaal te onderscheiden. Bovendien dient de filmproductie Nederlands regietalent te stimuleren, met tenminste één gerealiseerde en in de Nederlandse bioscoop uitgebrachte speelfilm op zijn/haar naam. Ook hebben de betrokken filmmakers zich met hun eerdere speelfilm(s) al internationaal onderscheiden of zijn in staat geweest een groot publiek in eigen land te bereiken.

Een volledig overzicht van voorwaarden waaraan filmplannen moeten voldoen, is hier te vinden.

Terug naar overzicht