Nieuws

jul
21

22 nieuwe projectposities ingediend voor 6e batch YEP Water

Batch 6 van het Young Expert Programme Water (YEP Water) gaat binnenkort van start. In de voorstellen die voor deze batch zijn ingediend, is ruimte voor 22, zowel Nederlandse als lokale, nieuwe Young Experts. Een deel van deze posities is reeds ingevuld met voorkeurskandidaten, daarnaast zijn er ook enkele posities open voor potentiŽle Young Expert kandidaten in onder andere Bangladesh, Kenia en EthiopiŽ. Vanaf 20 juli staan deze vacatures online.

Onlangs is het succesvolle YEP Water programma uitgebreid met YEP Agrofood. In de 7e batch, die op 14 september 2015 sluit, kunnen voor beide programma's weer projecten worden aangemeld.

Het YEP Water is een gezamenlijk programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Netherlands Water Partnership (NWP). De inzet van de Young Expert is gelieerd aan één of meer van de volgende drie thema’s:

• efficiënt waterbeheer, met name in de landbouw;

• verbeterd stroomgebiedbeheer en veilige delta’s;

• toegang tot schoon drinkwater en sanitatie.


YEP Agrofood is een gezamenlijk programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Food & Business Knowledge Platform. De inzet van de Young Expert is gelieerd aan één of meer van de volgende drie thema’s:

• uitbannen van de huidige honger en ondervoeding;

• bevorderen van inclusieve en duurzame groei in de agrarische sector;

• realiseren van ecologisch houdbare voedselsystemen.

Terug naar overzicht