Nieuws

jul
21

17 september infomiddag Bio-Based Industries Joint Undertaking

RVO organiseert op 17 september a.s. in de Jaarbeurs in Utrecht een informatiemiddag over de nieuwe calls 2015 van het Bio-Based Industries Joint Undertaking (JTI BBI). Het Bio-Based Industries Joint Undertaking is een Publiek-Privaat Partnerschap tussen de EU en het Bio-based Industries Consortium (BIC) met als doel een brug te slaan tussen onderzoek en productie en commercie. De deadline om aan te melden is 11 september 2015, 17:00 uur. Deelname is gratis.

JTI BBI streeft naar een efficiënter gebruik van hulpbronnen en een duurzame, koolstofarme economie. Focusgebieden zijn:
• Grondstof: JTI BBI wil dat er duurzame biomassa met een verhoogde productiviteit komt en nieuwe waardeketens bouwen;
• Bio-raffinaderijen: JTI BBI wil een efficiëntere verwerking van biomassa in bio-raffinaderijen met behulp van R&D. Ook moet de efficiëntie en economische levensvatbaarheid van bio-raffinaderijen worden gedemonstreerd via grootschalige demo/flagship bio-raffinaderijen;

• Markten, producten en beleid: JTI-BBI ontwikkelt markten voor biobased producten en helpt beleidskaders te optimaliseren.


Na de zomer zal het nieuwe werkprogramma officieel gepubliceerd worden. Een voorlopige lijst met onderwerpen is te vinden op de website van het JTI BBI.


De infomiddag van RVO begint om 13.30 en eindigt om 16.45 met een netwerkborrel. Aanmelden kan hier.

Terug naar overzicht