Nieuws

jun
21

Zes toponderzoekers beloond met Spinoza- en Stevinpremies

De NWO heeft bekendgemaakt dat prof. dr. Bas van Bavel, prof. dr. Yvette van Kooyk, prof. dr. ir. Ronald Hanson en prof. dr. Amina Helmi de NWO-Spinozapremie ontvangen, en prof. dr. Andrea Evers en prof. dr. Jack Pronk de NWO-Stevinpremie.

De onderzoekers ontvangen de prijzen voor hun uitmuntende, baanbrekende en inspirerende werk. De laureaten krijgen ieder € 2,5 miljoen, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek en activiteiten met betrekking tot kennisbenutting.

De Spinoza- en Stevinpremies zijn de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap. Bij beide premies staat de kwaliteit van de onderzoeker voorop, maar bij de Spinozapremie ligt de nadruk op het wetenschappelijke werk en fundamentele vraagstukken, terwijl de Stevinpremie in de eerste plaats de maatschappelijke impact honoreert.

De feestelijke uitreiking van de Spinoza- en Stevinpremies vindt plaats op 2 oktober 2019 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Tijdens de uitreiking vertellen de Spinoza- en Stevinlaureaten wat hun onderzoek inhoudt en waar ze de premie voor willen inzetten.

Kijk voor meer informatie op: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2019/06/zes-onderzoekers-beloond-met-hoogste-onderscheidingen-in-de-nederlandse-wetenschap.html

Terug naar overzicht