Nieuws

jun
21

Overijssel verhoogt plafonds voor lokale energie, evenementen en erfgoed

De provincie Overijssel heeft voor een drietal regelingen de subsidieplafonds voor 2017 verhoogd. Voor lokale energie-initiatieven is het budget verdubbeld van € 500.000 naar € 1.000.000. Voor (potentieel) beeldbepalende evenementen is nu € 1.390.500 beschikbaar. Dit was eerst € 958.500. Tenslotte is er nu € 1.026.000 beschikbaar voor Erfgoed 'Het verhaal van Overijssel'. Het vorige plafond was € 975.000.

Met de regeling Lokale energie-initiatieven kan de provincie subsidie verstrekken voor initiatieven met als doel om energieopwekking en/of -besparing te realiseren. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend. De subsidie is maximaal € 100.000 per lokaal energie-initiatief.

 

Voor (potentieel) beeldbepalende evenementen geldt dat de verhoging bestemd is voor reeds ingediende aanvragen. Tevens geldt de verhoging alleen voor de organisatoren van evenementen die genoemd zijn in de regeling.

 

De regeling Erfgoed 'Het verhaal van Overijssel' is bestemd voor activiteiten op het gebied van archeologie, restauratie en herstel aan cultureel erfgoed of immaterieel erfgoed en streektaal. De verhoging van het plafond is bedoeld voor reeds ingediende aanvragen voor activiteiten op het gebied van immaterieel erfgoed, die bijdragen aan het levend houden van immaterieel erfgoed en streektaal.

Terug naar overzicht