Nieuws

mei
21

Crafts Council Nederland organiseert ontwerpwedstrijd

Crafts Council Nederland zet zich in voor het behoud, de overdracht en de ontwikkeling van het creatieve ambacht. Zij organiseert de ontwerpwedstrijd Dutch Darlings, waarmee makers, vormgevers en vakmensen worden uitgedaagd een bijzonder souvenir te maken. Ontwerpen kunnen tot en met 22 augustus 2014 worden ingestuurd (inschrijving uiterlijk 20 augustus 2014). Het totale prijzengeld bedraagt 15.000.

Het prijzengeld wordt verdeeld over in totaal tien prijzen: drie prijzen van € 2.500, € 1.500 en € 1.500 in drie categorieën en een publieksprijs van € 750. De genomineerde ontwerpen worden in oktober 2014 tentoongesteld tijdens de Dutch Design Week. Van het genomineerde werk wordt een publicatie gemaakt dat verspreid zal worden bij onder meer internationale designbeurzen en musea. Naast een geldbedrag bestaat de mogelijkheid dat een winnend ontwerp daadwerkelijk verkocht wordt in winkels, zoals van Dille en Kamille.

Het ontwerp moet een nieuwe combinatie zijn van ambacht, techniek, vorm of toepassing. Daarnaast dient het op een bepaalde manier te refereren aan de rijke, ambachtelijke geschiedenis van Nederland.

Terug naar overzicht