Nieuws

apr
21

DHI-budget voor activiteiten in ontwikkelde landen uitgeput

Het binnen de Subsidieregeling demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) beschikbare budget voor activiteiten in ontwikkelde landen is uitgeput.

Aanvragen voor activiteiten in deze landen die vanaf nu worden ingediend, zal de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dan ook moeten afwijzen op basis van het bereikte budgetplafond. Voor DHI-aanvragen voor activiteiten in zogeheten DGGF-landen is nog wel budget beschikbaar.

Voor beide categorie├źn geldt voor 2021 een subsidieplafond van elk € 4 miljoen. Aanvragen kunnen in principe worden ingediend tot en met 31 december 2021 en worden behandeld op volgorde van ontvangst totdat het budget is uitgeput.

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/dhi

Over de regeling
Het doel van de regeling is het verhogen en versterken van het aantal Nederlandse ondernemingen dat succesvol internationaliseert door in een vroege fase te onderzoeken of een export/investeringsproject haalbaar is of om te demonstreren dat een bepaald exportproduct of technologie toepasbaar is. Hiermee wordt tevens een positieve bijdrage geleverd aan de lokale ontwikkeling van ontwikkelingslanden waar deze internationaliseringen plaatsvinden.

Terug naar overzicht