Nieuws

apr
21

22 getalenteerde jonge onderzoekers met Rubicon naar het buitenland

NWO heeft aan 22 jonge, veelbelovende wetenschappers een Rubiconfinanciering toegekend. Rubicon is bedoeld voor recent gepromoveerde wetenschappers om internationale onderzoekservaring op te doen aan buitenlandse topinstituten. Vijftien Rubicon-onderzoekers gaan voor 24 maanden naar het buitenland. Drie gaan voor 12 maanden, twee voor 18 maanden, één voor 15 maanden en één voor 14 maanden. In totaal waren er 78 aanvragen ingediend voor de derde ronde van 2016.

Twaalf onderzoekers vertrekken naar de Verenigde Staten, vier naar het Verenigd Koninkrijk, twee naar Duitsland, en één naar Australië, Canada, Frankrijk en België. Er zal o.a. onderzoek gedaan worden naar de wijze waarop huidcellen opnieuw geprogrammeerd kunnen worden tot hersencellen om depressie te bestuderen, de wijze waarop verbale informatie van ouders gedrag en cognitie van hun kinderen beïnvloedt, en hoe de microstructuur van hersenen beter gemeten kan worden met nieuwe MRI technologie.

 

Rubicon staat open voor alle wetenschappelijke disciplines voor een onderzoeksproject aan een buitenlands gastinstituut. Voor specifiek Nederlandse onderwerpen mag onderzoek gedaan worden aan een Nederlands instituut. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die een subsidie aanvragen voor een verblijf aan een buitenlands instituut.

 

Voor een volledige lijst van toekenningen, klik hier.

Terug naar overzicht