Nieuws

apr
21

Programma Securing Water for Food publiceert derde call for innovations

Het Securing Water for Food programma stimuleert ondernemerschap en innovaties op het gebied van water efficiŽntie en waterbeschikbaarheid in de voedselketen in ontwikkelingslanden. Specifieke thema's zijn: efficiŽnt watergebruik, wateropslag en - opvang, waterbeschikbaarheid bij verzilting en zoutintrusie. De programma organisatie heeft een derde call for innovations gepubliceerd. Aanvragen kunnen tot en met 22 mei 2015 worden ingediend.

Deze derde oproep, waarvoor in totaal $ 12,5 miljoen beschikbaar is, richt zich met name op geavanceerde technologieën en businessmodellen. De winnaars zullen medio oktober 2015 bekend worden gemaakt. Er zullen in totaal maximaal 30 projecten worden gehonoreerd. De toekenning per project varieert van $ 100.000 tot $ 3 miljoen en wordt uitgekeerd in de vorm van zowel financiering als versnelling van de ondersteuning.

Meer informatie over deze call is hier te bekijken. Securing Water for Food is een gezamenlijk initiatief van het Grand Challenge Programma Securing Water for Food van USAID (VS), SIDA (Zweden) en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Terug naar overzicht