Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
21

Regels Subsidieverlening Gelderland opnieuw gewijzigd

Wijzigingen
De meeste wijzigingen zijn klein. Twee paragrafen zijn echter geheel herschreven. Het betreft de Regeling voorkomen van schade door wolven (RSG-WOLFGLD) en de Regeling soortenmanagementplan (RSG-SOORTGLD).

Voorkomen van schade door wolven
De Regeling voorkomen van schade door wolven is bedoeld als financiële ondersteuning voor eigenaren van kwetsbare hoefdieren en pensionstalhouders die afrasteringen plaatsen (die een wolf kunnen tegenhouden). In aanmerking komen eigenaren van kwetsbare hoefdieren en pensionstalhouders.

Subsidie kan worden verstrekt voor:

  • het aanschaffen of aanpassen van een vaste wolfwerende afrastering;
  • het aanschaffen van een verplaatsbare wolfwerende afrastering; en
  • het aanschaffen van een automatisch oprolsysteem bij een verplaatsbaar wolfwerende afrastering met draden.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de vaste of verplaatsbare wolfwerende afrastering worden geplaatst en gebruikt in Gelderland. Subsidie voor een automatisch oprolsysteem wordt alleen verstrekt als het systeem wordt gebruikt om minimaal 100 schapen of geiten te beschermen.

De subsidie bedraagt in totaal maximaal € 20.000 per aanvrager.

Soortenmanagementplan
Het doel van de Regeling soortenmanagementplan is het ondersteunen van gemeenten bij het opstellen van soortenmanagementplannen.

Subsidie kan worden verleend voor activiteiten die zijn gericht zijn op het voorbereiden, opstellen, implementeren of monitoren van soortenmanagementplannen, die minimaal de informatie bevat genoemd in bijlage 1 van de Beleidsregels soortenbescherming Gelderland. Subsidie wordt alleen verstrekt als de activiteiten minimaal het volledige stedelijk gebied van een gemeente beslaan.

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten en bedraagt maximaal het in bijlage II onderdeel 4 van de Regeling specifieke uitkering versnelling natuurinclusief isoleren genoemde bedrag per gemeente.

Nieuwe regeling
De nieuw toegevoegde regeling, die valt onder Hoofdstuk 9, paragraaf 9.6 van de Regels Subsidieverlening Gelderland 2023, betreft de Regeling Regiodeal Arnhem Nijmegen (RSG-RDANGLD), die per 2 april 2024 in werking treedt. Het doel van deze regeling is het ondersteunen van projecten die een bijdrage leveren aan de beoogde resultaten van de Regiodeal Arnhem-Nijmegen.

Subsidie kan worden aangevraagd door rechtspersonen of een penvoerder namens een samenwerkingsverband. Subsidie kan uitsluitend worden verstrekt voor activiteiten die bijdragen aan de realisatie van de doelen van de volgende programmalijnen uit de Regiodeal Arnhem-Nijmegen:

  • Gezond Leven;
  • Toekomstbestendig wonen;
  • Sterke bedrijvigheid;
  • Werkende arbeidsmarkt;
  • Grenzeloos samenwerken;
  • Wijk- en dorpsgerichte aanpak.

Het maximale subsidiepercentage bedraagt 50%, tenzij op basis van het communautair kader een lager percentage van de subsidiabele kosten is voorgeschreven.

Terug naar overzicht