Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
21

FCP komt met Open Call Cultuur voor Klimaat

De call – die van 8 april tot en met 26 mei 2024 opengaat voor het aanvragen van subsidie – is bedoeld voor projecten die met social design en co-creatie bijdragen aan klimaatacties. Zo wil het fonds de band tussen cultuur en klimaat versterken en laten zien hoe cultuur kan bijdragen aan een duurzame toekomst.

Het fonds zoekt projecten die zowel de verkenning als ontwikkeling én uitvoering van het proces in zich hebben, en vraagt om projecten om op wijkniveau een verandering teweegbrengen, door lokale gebruiken, tradities en kennis te gebruiken. Inspiratie uit buitenlandse voorbeeldprojecten is verplicht bij de aanvraag en kan via de website van het fonds worden gevonden.

Subsidie kan worden aangevraagd door een professional (een zelfstandige en beroepsmatig beoefenaar of van kunst, cultuur of design) gevestigd in het Koninkrijk der Nederlanden, met een inschrijving van eenmanszaak bij de KVK, dan wel door een culturele instelling (stichting of vereniging) gevestigd in het Koninkrijk der Nederlanden zonder commercieel winstoogmerk.

De subsidie is maximaal € 25.000 en mag 100% van de totale projectkosten dekken. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het beschikbare budget van € 300.000 op is. Voor geïnteresseerden worden er op 2 en 18 april zogeheten Meet and Match! bijeenkomsten gehouden.

Kijk voor meer informatie over de call en de online bijeenkomsten op: https://cultuurparticipatie.nl/subsidie-aanvragen/113/open-call-cultuur-voor-klimaat

Terug naar overzicht