Nieuws

mrt
21

Nieuwe residentie Letterenfonds in het Engelse Norwich

Het Letterenfonds biedt dit jaar een nieuwe residentiemogelijkheid in het Engelse Norwich. In oktober is er ruimte voor een verblijf van een maand voor een beginnend auteur. De residentie is een samenwerkingsverband met het National Centre for Writing. Auteurs kunnen nog tot en met 30 april a.s. een aanvraag indienen voor een verblijf in Dragon Hall Cottage.

De residentie bij het National Centre for Writing valt onder Wanderlust, het Letterenfondsprogramma voor talentontwikkeling in internationale context. Bij de selectie wordt prioriteit gegeven aan talentvolle jonge schrijvers die bezig zijn met hun tweede of derde boek. Reis- en verblijfskosten worden vergoed en de auteur ontvangt een beurs van £ 2.000.

 

Schrijvers die in aanmerking willen komen voor een verblijf kunnen een gemotiveerd (onderzoeks)plan en cv indienen bij het Letterenfonds. De aanvraag moet een zo concreet mogelijk beeld geven van de plannen en het belang van het verblijf in Norwich voor het werk en zijn of haar ontwikkeling als schrijver.

Terug naar overzicht