Nieuws

mrt
21

Limburg publiceert Openstellingsbesluit niet-productieve investeringen hydrologische maatregelen

Vanaf 3 april a.s. kunnen bij de provincie Limburg aanvragen worden ingediend voor de regeling niet-productieve investeringen voor hydrologische maatregelen PAS. De deadline is 18 mei 2018. Er kan subsidie verstrekt worden voor niet-productieve hydrologische activiteiten die de effecten van stikstof verminderen binnen alle N2000-gebieden. Deze investeringen moeten daarnaast een directe link met de landbouw hebben. Er is een budget beschikbaar van € 8,38 miljoen.

Dit bedrag bestaat uit 50% ELFPO en 50% provinciale middelen. De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten. De minimale subsidiebijdrage is € 250.000.

 

In de openstelling gaat het om alle N2000-gebieden Abdij Lilbosch en voormalig klooster Mariahoop, Bemelerberg en Schiepersberg, Boschhuizerbergen, Brunssummerheide, Bunder- en Elslooërbos, Deurnsche Peel en Mariapeel, Geleenbeekdal, Geuldal, Grensmaas (Rijkswaterstaat), Groote Peel, Kunderberg, Leudal, Maasduinen, Meinweg, Noorbeemden en Hoogbos, Roerdal, Sarsven en de Banen, Savelsbos, Sint Jansberg, Sint Pietersberg en Jekerdal, Swalmdal, Weerter- en Budelerbergen, Ringselven, Zeldersche Driessen. 

 

De regeling is één van de maatregelen die worden genoemd in de Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3) van de provincie Limburg. 

Terug naar overzicht