Nieuws

mrt
21

HTSM-call 2018 geopend

Het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW, voorheen Technologiestichting STW) heeft de HTSM-call voor 2018 geopend. De deadline voor vooraanmeldingen is 17 april 2018. De Open Call in de Topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) heeft als doel wetenschappelijke onderzoeksprojecten te financieren met een grote relevantie voor het Nederlandse hightech bedrijfsleven. Het budget voor de call bedraagt € 4 miljoen. De maximale bijdrage is € 750.000.

Projectvoorstellen moeten een bijdrage leveren aan minimaal één van de 16 roadmaps van deze topsector of het cross-topsectoriale thema ICT. Deze roadmaps zijn Advanced Instrumentation, Aeronautics, Automotive, Electronics, Embedded Systems, Healthcare, High Tech Materials, Lighting, Nanotechnology, Photonics, Printing, Security, Semiconductor Equipment, Smart Industry en Space.

Het budget van € 4 miljoen is exclusief een verwachte bijdrage van het TKI-HTSM. Een TKI-HTSM-bijdrage kan worden ingezet onder voorbehoud dat aan de door de overheid opgelegde voorwaarden wordt voldaan. De totale cofinanciering moet ten minste 30% van de totale projectkosten bedragen en de in-cash cofinanciering ten minste 15% van de totaal benodigde financiële middelen.

 

De deadline voor het indienen van een full proposal is 12 juni 2018.

Terug naar overzicht