Nieuws

mrt
21

Mondriaan Fonds publiceert subsidieregeling voor Mobiel Erfgoed

Minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) maakte in juli 2016 aan de Tweede Kamer bekend, ruim € 900.000 ter beschikking te willen stellen voor het beter zichtbaar maken van mobiel erfgoed. De subsidieregeling zou worden ondergebracht bij het Mondriaan Fonds. Zij hebben deze regeling nu ook officieel gepubliceerd.

De regeling treedt met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 januari 2017. In juli vorig jaar werd nog een indientermijn aangekondigd vanaf het najaar van 2016. Die termijn is hiermee komen te vervallen. De hoogte van de bijdrage wordt per aanvraag vastgesteld. De maximale bijdrage van het Mondriaan Fonds is 40% van de projectkosten. Bij een haalbaarheidsonderzoek is dit 70%.

 

De bijdrage is bestemd voor organisaties op het gebied van de zorg voor het mobiel erfgoed en kan gezamenlijk met een andere instelling worden aangevraagd. Projecten die door twee of meer partijen worden ingediend, worden positiever beoordeeld, mits uit het projectplan blijkt dat deze samenwerking meerwaarde heeft. Voorbeelden van mobiel erfgoed zijn historische (zweef)vliegtuigen, schepen, treinen en fietsen.

Terug naar overzicht