Nieuws

mrt
21

Metamorfoze-programma voor behoud van papieren erfgoed geopend weer geopend voor aanvragen

Tot en met 1 mei 2017 kunnen bibliotheek- en archieforganisaties aanvragen indienen voor een bijdrage uit het programma Metamorfoze, traject Archieven en Collecties. Aanvragen voor het traject Tijdschriften kunnen worden tot en met 1 april 2017 worden ingediend.

Bij het traject Archieven en Collecties gaat het om conserveren en digitaliseren van archieven en bijzondere collecties, uniek materiaal van nationaal belang dat onderhevig is aan autonoom verval. Het Tijdschriften-traject richt zich op de conservering van boeken (en andere monografieën), kranten en tijdschriften (en andere periodieken), papieren publicaties die in Nederland zijn geproduceerd of die Nederlandstalig zijn, (grotendeels) uit de periode 1840-1950, die zich bevinden in de collectie van instellingen met een bewaarfunctie.

Metamorfoze is het Nationaal Programma voor het behoud van het papieren erfgoed en is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Terug naar overzicht