Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
21

Definitieve correcties voor SDE+ 2016 vastgesteld

Minister Kamp van Economische Zaken heeft de Regeling vaststelling definitieve correcties duurzame energieproductie 2016 gepubliceerd. De jaarlijks vast te stellen correctiebedragen zijn van belang voor de berekening van de jaarlijkse subsidiebedragen voor de verschillende categorieën productie-installaties.

De systematiek voor berekening van de definitieve correctiebedragen is identiek aan die van de correctiebedragen voor de bevoorschotting. Het enige verschil is, dat bij de correctiebedragen voor de bevoorschotting gebruikgemaakt wordt van de verwachte jaargemiddelde waarde, terwijl bij de vaststelling van de definitieve correctiebedragen na afloop van het betreffende kalenderjaar gebruikgemaakt wordt van de daadwerkelijk gerealiseerde jaargemiddelde marktwaarde over het betreffende jaar. Deze correctiebedragen kunnen per categorie productie-installaties verschillen.

 

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie SDE+ heeft als doel om op een kosteneffectieve manier stappen te zetten richting de Europese duurzame energie doelstelling van 14% in 2020 en 16% in 2023. De SDE+ wordt vanaf 2012 gefinancierd vanuit een opslag op de energierekening en mogelijk voor een deel een kolen- en gasbelasting. Hiermee komt er een directe link tussen het gebruik van energie en de investeringen in de verduurzaming van de energievoorziening. 

Terug naar overzicht