Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
21

Hersenstichting opent 'Op stap Subsidieregeling'

Het doel van regeling is het opzetten of uitwerken van concrete activiteiten voor mensen met een hersenaandoening om hen weer mee te laten”¯doen in de maatschappij. De regeling heeft dit jaar aangepaste voorwaarden, met één belangrijke wijziging: ook aanvragers die vorig jaar een toekenning hebben gekregen, kunnen nu opnieuw een aanvraag indienen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door patiëntenorganisaties, stichtingen en online platform of -lotgenotengroepen, maar ook door meerdere samenwerkende patiëntenorganisaties of (een regionaal netwerk van) zorgprofessionals.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de behoefte van de doelgroep (patiënten, naasten, ervaringsdeskundigen) goed naar voren komen en moet het project/initiatief bijdragen aan het welzijn van mensen met een hersenaandoening. Het moet gaan om een nieuw initiatief. De subsidie bedraagt maximaal € 5000, of maximaal € 10.000 als twee organisaties samen een aanvraag indienen.

Aanvragen kunnen online worden ingediend bij de Hersenstichting. Als er meer aanvragen kunnen worden gehonoreerd dan het voor 2024 beschikbare budget van € 100.000 toelaat, dan gaat de voorkeur uit naar projecten vanuit een samenwerkingsverband waarmee een bredere doelgroep kan worden bereikt.

Kijk voor meer informatie – inclusief voorbeelden van vorig jaar gehonoreerde projecten – op: https://www.hersenstichting.nl/subsidies/op-stap-regeling/

Terug naar overzicht