Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
21

Eureka-oproep applied quantum technologies bijna open

Deze oproep stimuleert het bedrijfsleven en onderzoeksorganisaties om marktgerichte R&D-projecten uit te voeren over toegepaste quantumtechnologieën met innovatieve partners uit landen die deelnemen aan de oproep. Projectdeelnemers ontvangen financiële ondersteuning via de overheid van ieder deelnemend land. Met deze call willen de deelnemende landen economische groei en oplossingen voor economische, strategische en maatschappelijke vraagstukken stimuleren.

Het samenwerkingsverband moet bestaan uit minimaal twee partners uit minimaal twee deelnemende landen, te weten: België (Wallonië en Vlaanderen), Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Israël, Litouwen, Oostenrijk, Singapore, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland én Nederland.

Voor Nederland geldt dat het moet gaan om minimaal één bedrijf uit Nederland en één projectpartner uit één van de andere deelnemende landen. Nederlandse kennisinstellingen kunnen dus alleen als partner aan het Nederlandse projectconsortium deelnemen.

Projectvoorstellen kunnen onder andere betrekking hebben op de volgende thema's:

  • Quantum computing;
  • Quantum simulation and stack levels;
  • Quantum communications and cyber security;
  • Quantum sensing and metrology.

Het Nederlandse budget voor de oproep is naar verwachting € 1,5 miljoen en de maximale subsidiebijdrage aan de Nederlandse deelnemer(s) is naar verwachting € 400.000 per project.

Aanvragen moeten worden ingediend bij Eureka, RVO én de financieringsorganisatie van het partnerland. Naar verwachting kunnen aanvragen (onder voorbehoud van publicatie in de Staatscourant) in Nederland worden ingediend van begin maart tot en met 16 mei 2024.

Terug naar overzicht